დაჯავშნა

დაგვირეკეთ
ან
მოგვწერეთ
მენიუ დახურვა

ამოლესილი ლობიო ნიგვზით

შემადგენლობა

ლობიო, ხახვი, მწვანილები, ნიორი.

კერძის ისტორია

აჭარა ცნობილია თავისი პარკოსანი მცენარეების კულტურით და შესაბამისად, მას როგორც მთაში, ასევე ბარში (დაბლობში) ტრადიციულ აჭარულ სამზარეულოში ხშირად ვხვდებით.

მაღალმთიან აჭარაში, მძიმე სამუშაო პირობებისა და ყინვისას, მოსახლეობისთვის ცხოველური საკვების ერთ-ერთ ალტერნატივას ლობიო წარმოადგენდა.

ლობიო, როგორც მცენარეული ცილების შემცველი პროდუქტი, აუცილებელია ორგანიზმისთვის.

ამოლესილი ლობიო აჭარული სამზარეულოს განუყოფელი ნაწილია, რომელიც ნიგვზით მზადდება და დღემდე მიიჩნევა ოჯახში სადილის დროს მისართმევ კერძებს შორის ერთ-ერთ გავრცელებულ ნაირსახეობად.

დაჯავშნა