დაჯავშნა

დაგვირეკეთ
ან
მოგვწერეთ
მენიუ დახურვა

აწითლებული კარტოფილი

შემადგენლობა

კარტოფილი.

კერძის ისტორია

მაღალმთმიანი აჭარა ცნობილია კარტოფილის კულტურით. ამბობენ, რომ ხულოს კარტოფილს რეგიონში კონკურენტი არ ჰყავს. შესაბამისად, აჭარულ სამზარეულოში კარტოფილს წამყვანი ადგილი უკავია.

კარტოფილის მომზადების ერთ-ერთი გავრცელებული ფორმა - მისი მშრალად შეწვაა.

შემწვარ კარტოფილს, მაღალმთიანეთში აწითლებულ კარტოფილსაც ეძახიან. იგი ბავშვების რჩეული კერძია და რაც უფრო აწითლებული და დაბრაწულია, მით უფრო გემრიელად მიიჩნევა.

შემწვარი კარტოფილი, ქართულ ტრადიციულ ტყემალთან ერთად, იდეალური კომბინაციაა.

დაჯავშნა