დაჯავშნა

დაგვირეკეთ
ან
მოგვწერეთ
მენიუ დახურვა

ბორეგი

შემადგენლობა

ნიგოზი, შაქარი, აჭარული კარაქი (იაღი).

დესერტის ისტორია

მაღალმთიან აჭარასა და აზიურ სამზარეულოში გავრცელებული დესერტის, "ბორეგის" სახელი, ერთ-ერთი ვერსიით, ცეკვა "ტვისტს" უკავშირდება.

თურქული სახელის "Böregi"-ის ძირი "bur" "ტვისტს" (ხვევას) ნიშნავს. ასე გარდაქმნილა "ტვისტის" ცეკვის მიხვრა-მოხვრა დესერტის შემქმნელი მზარეულისთვის ბორეგის ცომის დახვევის შთაგონებად.

ბორეგი ტრადიცული ტკბილეულია, რომელიც ადრე მხოლოდ მთაში მზადდებოდა, თუმცა ბოლო პერიოდში ბარის კერძადაც იქცა.

დაჯავშნა