დაჯავშნა

დაგვირეკეთ
ან
მოგვწერეთ
მენიუ დახურვა

გაცურებული

შემადგენლობა

იაღი, ნადუღი, ნიორი, ოხრახუში, ქონდარი.

კერძის ისტორია

„გაცურებული“ ტრადიციული აჭარული სამზარეულოს წვნიანი კერძია. იგი აჭარული კარაქით - იაღით მზადდება, რომელსაც წყალში გახსნილ ნადუღს უმატებენ.

ცხელი წვნიანი საუკეთესო არჩევანია ცივ დღეებში. „გაცურებული“ განსაკუთრებით უხდება მაღალმთიანი აჭარის სუსხიან ზამთარს. გარდა ამისა, დიდ მოწონებას იმსახურებს ნაბახუსევზეც.

დაჯავშნა