დაჯავშნა

დაგვირეკეთ
ან
მოგვწერეთ
მენიუ დახურვა

ნადუღი პიტნით

შემადგენლობა

ნადუღი, პიტნა.

კერძის ისტორია

 ნადუღი  რძის გადამუშავების (ყველის ამოღების) შემდეგ დარჩენილი მასის, ანუ შრატისგან მზადება. შრატს წვრილბადიან საწურზე გადაწურავენ და გააჩერებენ, რომ დაიწრიტოს. შრატის სითხისგან დაცლილი მასაა ნადუღი.

 ეს პროდუქტი პოპულარულია საქართველოს ყველა კუთხეში, თუმცა დასავლეთ საქართველოს კულინარიული კულტურა უფრო მდიდარია ნადუღის კერძებით.

 აჭარაში ნადუღს პიტნით აზავებენ და ის განსაკუთრებულ საუზმედ მიიჩნევა, რადგან ნადუღი პიტნასთან ერთად, ორიგინალურ გემოვნურ თვისებებს ატარებს.

დაჯავშნა