დაჯავშნა

დაგვირეკეთ
ან
მოგვწერეთ
მენიუ დახურვა

ქამა სოკო კეცზე

შემადგენლობა

ქამა სოკო.

კერძის ისტორია

ქამა სოკო საქართველოში ყველაზე გავრცელებული სოკოა. მის შემადგენლობაში 92% წყალია, დანარჩენი კი ისეთი სასარგებლო საკვები ნივთიერებები, როგორიცაა: PP, E, D ვიტამინები, ფოსფორი, კალიუმი, რკინა და თუთია.

კულინარიაში სოკო ხორცის მცენარეულ ალტერნატივას წარმოადგენს, იგი ძალიან ნოყიერი და ცილებით მდიდარი პროდუქტია.

ტრადიციული აჭარული სამზარეულო არ არის განებივრებულია ამ პროდუქტით მომზადებული კერძების მრავალფეროვნებით, თუმცა აჭარაში კეცზე შემწვარი ქამა სოკო პოპულარულია.

დაჯავშნა