დაჯავშნა

დაგვირეკეთ
ან
მოგვწერეთ
მენიუ დახურვა

თაფლი ნიგვზით

შემადგენლობა

თაფლი, ნიგოზი.

დესერტის ისტორია

თაფლი  და ნიგოზი აჭარული სამზარეულოს დესერტის ძირითადი ინგრედიენტებია.                                                                                         

აჭარა თაფლის წარმოების მიხედვით, ერთ-ერთი წამყვანი რეგიონია საქართველოში.

ადგილობრივი თაფლი განსაკუთრებული გემოვნური თვისებებით ხასიათდება, ვინაიდან მისი შეგროვება აჭარის რეგიონში არსებული ეკოლოგიურად სუფთა და მრავალფეროვან გარემოში ხდება. ნიგოზი კი მცენარეული ცხიმისა და მაღალი კვებითი ღირებულების მქონე ინგრედიენტია.

თაფლი ნიგვზით, დესერტის განსაკუთრებული ნაირსახეობაა და სახალხო თქმულების მიხედვით, ამ კერძით განსაკუთრებულ სტუმრებს უმასპინძლდებოდნენ.

დაჯავშნა