დაჯავშნა

დაგვირეკეთ
ან
მოგვწერეთ
მენიუ დახურვა

ყაურმა

შემადგენლობა

საქონლის ხორცი, ქონი, ხახვი, ნიორი.

კერძის ისტორია

ყაურმა ტრადიციულ აჭარულ სამზარეულოში განსაკუთრებულ ადგილს იკავებს.  სახალხო თქმულების მიხედვით, იგი როგორც განსაკუთრებული სტუმრის დასახვედრად, ასევე საახალწლო სუფრის მთავარ კერძად მიიჩნევა.

ოჯახებში ყაურმას, როგორც წესი, უმაღლესი ხარისხის ხორცისგან ამზადებენ და ქილებში ინახავენ. (მოხარშული ხორცის სახით ყაურმის შენახვა 1-2 თვის განმავლობაში შეიძლება).

ყაურმა დღესაც საპატიო კერძის სტატუსს ატარებს როგორც მთაში, ასევე ბარში. ის სწრაფად მოსამზადებელი, უგემრიელესი კერძია.

დაჯავშნა