დაჯავშნა

დაგვირეკეთ
ან
მოგვწერეთ
მენიუ დახურვა

ზირაბაჯი (ლაბასხმული)

შემადგენლობა

საქონლის თავი, ხახვი, ნიორი, დაფნა, წიწაკა.

კერძის ისტორია

ტრადიციული აჭარული საახალწლო სუფრა  წარმოუდგენელია ზირაბაჯის (ლაბასხმულის) გარეშე.

ზირაბაჯის მომზადება ოჯახში ერთგვარი ტრადიციაა და  შრომატევად პროცესს წარმოადგენს.

მისი მზადება ყველა აჭარულ ოჯახში, ახალ წლამდე 2 დღით ადრე იწყება.

თქმულების მიხედვით, ოჯახის უფროსი იწყებს ზირაბაჯის მზადებას და მასში ოჯახის ყველა წევრი მონაწილეობს (მცირე წვლილი მაინც შეაქვს), რადგან აჭარაში საახალწლო სუფრაზე ზირაბაჯი დამდეგი წლის ბარაქით დახვედრის ნიშნად კეთდება.

დაჯავშნა